Hvis du ønsker dig en hvalp











Vores sidste kuld hvalpe flyttede hjemmefra i januar 2017. Efter det har Jódis fået lov at bare være familiehund ovenpå strabadserne med de fantastiske firlinger.

Men nu er det det næste kuld klar. Kontakt mig gerne for at høre mere og læs om kuldet her under Hvalpe 2018.

Jeg er medlem af Dansk Kennel klub, har DKKs opdrætteruddannelse og avler udelukkende hvalpe med DKK stamtavler.
Jeg er desuden medlem af  Islandsk Fårehundeklub og avler efter avlsrestriktioner herfra. Det betyder at jeg ikke går på kompromis med sundheden, at mine hunde er HD-fotograferede og øjenlyste og at jeg forventer at mine hvalpekøbere får deres hvalp HD-fotograferet inden den er 24 mdr.



Islandsk Fårehundeklubs hjemmeside, hvor du kan læse meget mere om racen.


Den islandske fårehund er grundlæggende en sund hund, som ofte bliver gammel - 15 år eller mere er ikke usædvanligt. Du skal derfor have i dine overvejelser, om der er plads og ikke mindst råd til en aktiv hund i dit liv de næste 15 år.

Som IF-ejer må man også forvente et vist niveau af gøen, som meget vel kan moderes ved træning og opdragelse, men man kan ikke forvente at få en helt lydløs hund.
Husk at alle hvalpe er søde! Det er dog vigtigt at gøre sig klart, at en islandsk fårehund udover at være en dejlig familiehund også er en hund, der rigtigt gerne vil ud og bruge sin krop og sit hovede. En islandsk fårehund er tillige en hund, der er der hvor familien er - den lægger sig sjældent for sig selv, men er tryg og glad, hvor I er, ligesom den finder ro ved at sove i dit soveværelse eller ihvertfald hvor den kan høre familien.

Jeg forventer af dig, at du har sat dig ind i positiv træning af hvalp og unghund. Når du får din hvalp hjem er den sød og nuttet, men den bliver hurtigt en fræk unghund - som en teenager, der har brug for at du guider og sætter klare rammer op, både når I er hjemme og når I er ude blandt andre, så har din unghund i høj grad det samme. Det er en fin balancegang mellem at guide og give plads og være tålmodig med hunden - og samtidig kunne opdrage - uden at skælde ud. Før i tiden var det god latin at hunden skulle domineres og sættes på plads med hård hånd - det er man heldigvis gået væk fra! Du kan finde en masse gode råd (og aflivning af myter) om hundeopdragelse her på Dyrefondet 

Du skal vide, at jeg udvælger familier til de enkelte hvalpe efter hvalpetesten, som foretages i mit hjem af hvlapementalbeskriver, når de er 7 uger gamle. Først herefter ved du, hvilken hvalp er din. Inden da har du været på besøg mindst to gange og vi har haft en lang snak om, hvilket liv du forventer at tilbyde din hund, så vi har afstemt, om det er det rette for os begge, at du er hvalpekøber hos mig. 

Selvom det kan være en svær og hård proces, så er det min fornemmeste pligt at sørge for at alle mine hvalpe matches med familier, de må forventes at kunne trives hos . Det er til alles glæde, hvis I får et langt og dejligt liv med jeres hund - og det er så uendeligt trist, hvis I føler jer nødsaget til at omplacere jeres hund. 

Jeg vil altid være klar med råd og vejledning om livet med en lille ny hvalp i huset eller med henvisning til kompetent hjælp, hvis noget alligevel kører skævt. Jeg vil altid anbefale at man går til hvalpetræning og sidenhen unghundetræning med sin hund, både for selv at blive klogere på samarbejdet og for at hvalpen kommer ud blandt andre hunde. Jeg vil også anbefale dig at deltage i islandshundeklubbens regionale arrangementer, som ofte er hyggelige gåture i skov og åbent land. 

Når du køber hvalp hos mig, køber du  en hvalp, der er stambogsført i Dansk Kennel Klub samt er chippet og registreret i Dansk Hunderegister. Den har fået sin 1. vaccine, ormekur 3 gange og er dyrlægeundersøgt inden den tager herfra. 


Selvom du måske ikke selv har brug for papirer her og nu, så er det din garanti for at hvalpen er raceren, sund og rask - og at forældrene lever op til sundhedskravene for den islandske fårehund, herunder at forældrene er testet for arvelige øjensygdomme og hoftedysplasi. 

Du forpligter dig på at at skrive under på en DKK købskontrakt og på at følge almindelige dyrlægekontroller og vaccinationer af din hvalp. 

I købskontrakten vil det fremgå, at du opfordres til at få din hvalp HD-fotograferet inden den er 24 mdr. og at du, hvis du overholder dette, får 500 kr af hvalpeprisen refunderet, når resultatet foreligger. 

Hvis du ønsker at avle på din hund, er det et krav fra min side at du følger Islandsk Fårehundeklubs krav til avlsgodkendelse og såvidt muligt også de etiske anbefalinger for avl, samt at alle dine hvalpe stambogsføres i DKK. Jeg ønsker at du rådfører dig med mig, inden du takker ja til en avlspartner.

Der medfølger medlemskab af Islandsk Fårehundeklub for det første år, samt en grundig vejledning i hvilken fodring og pleje jeg anbefaler, for at du og den lille ny i familien kan få en sund og tryg start på jeres liv sammen. 


Hvalpenes liv her i huset: 
Mine hvalpe får deres afsæt i livet i trygge omgivelser inde i huset sammen med deres mor og med mig, mine fire børn i alderen 8-18 år samt deres morbror Kjarni. 

De vænnes til lyde fra hverdagen: støvsugning, fjernsynslarm, computerspil, musik, køkkenlyde, børn der leger. De kommer til at møde helt små børn, større børn og voksne. 

Når de er klar til det får de flere daglige ture i haven, hvor de både skal dufte til græsset, mærke regnen (og måske sneen) og hilse på vores venlige høns og kaniner.

I de sidste uger udvides horisonten med små daglige ture i line udenfor havens tryghed. De skal ud at køre bil, nærstudere toget, hilse på katte, heste og vilde fugle og meget andet, vi møder på vores vej.

Når de flytter hjemmefra er de så småt vænnet til at være kortvarigt uden deres mor - alene hund i den store verden. De kommer således til at have et solidt fundament at tage afsted herfra på. 

De første uger af hvalpenes liv er besøg her begrænsede til de nærmeste, som Jódis kender. Når hvalpene bliver ældre og mere vågne, kan du altid ringe og aftale et besøg. 


Spørgsmål modtages gerne!