lørdag den 3. december 2016

Øjne og opmærksomhed

I løbet af de sidste to døgn har alle fire hvalpe fået øjne. Først som små sprækker med lidt mælkehvid hinde over. Efterhånden som de skønneste dybblå øjne, som slet ikke er til at stå for. Det er ganske fascinerende at se, hvordan de små langsomt forsøger at stille skarpt og så småt opdager hinanden. De er også begyndt at tumle lidt mere rundt og komme op på alle fire ben - det lykkes ofte at tage 3-4 skridt inden de tilter og møjsommeligt må komme op igen. 



De vokser og trives. De to røde hanner her på billedet ligger godt i front og passerede side om side det første kilo - mens den sorte han og tæven ikke er helt så store madører. Det bliver interessant at følge om det følger dem videre i livet - mine to voksne hunde er én af hver slags, så jeg kender både den, der skal nødes lidt og den der må have en specialskål med en labyrint til maden, så han ikke forsluger sig. 

Lige nu har Jódis dog ikke svært ved at få spist. Hun er sulten! Hun får mad 5 gange i døgnet - omkring 125 g hver gang. Om morgenen får hun en rå æggeblomme med, direkte fra hønen - og hun slubrer de gode proteiner i sig med stor fornøjelse 😂 Hun er siden 3 uger før fødslen blevet  fodret med hvalpefoder og fortsætter med det, så længe hun giver hvalpene mælk. 

De små spiser udelukkende hos hende et godt stykke ind i næste uge med og bruger de fleste timer hvert døgn på at fordøje, sove i bunke, sige pibe-sove-lyde. 

Jódis ser lidt træt ud indimellem. Her er det en single-hyggestund med den sorte han, som lige skulle have lov at spise inden de tykke brødre kom for godt i gang; der er rift om de gode patter nu. 






                                                         



Og der findes ikke noget bedre sted at fordøje! 

Navne på drengene lader vente på sig. Vi smager på en masse, men skal lige have dem alle tre på plads, før vi er helt sikre.